Oferta

Mrożone pierogi, kluski śląskie, pyzy, knedle – oferta Maximo

Produkujemy mrożonki takie jak pierogi, kluski śląskie, pyzy, knedle, a także kopytka. W naszej ofercie znajdują się również uszka, krokiety i naleśniki. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku cały czas poszerzamy naszą ofertę produktową.

Mięso wołowe i polskie owoce jak jagody i truskawki są Polskie.

Polecamy w szczególności produkty takie jak:

Pierogi mrożone:

  • pierogi z mięsem

skład: mąka pszenna, woda, mięso wołowe 14%, mięso wieprzowe 14%, bułka tarta 2%, tłuszcz roślinny, cebula prażona, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi chłopskie

skład: mąka pszenna, woda, kasza 20%, mięso wołowe 15%, cebula prażona, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi ruskie

skład: mąka pszenna, woda, płatki ziemniaczane 20%, ser biały 10%, tłuszcz roślinny, cebula prażona, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi z kapustą

skład: mąka pszenna, woda, kapusta, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi z kapustą i mięsem

skład: mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 20%, mięso wołowe 10%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi z kapustą i grzybami

skład: mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 20%, pieczarki 10%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi ze słodkim serem

skład: mąka pszenna, woda, ser twarogowy 30%, cukier, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi z jabłkami

skład: mąka pszenna, woda, jabłko 30%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi z jabłkiem i brzoskwinią

skład: mąka pszenna, woda, jabłko 15%, brzoskwinia 15%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi z borówkami

skład: mąka pszenna, woda, borówka 3%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi z truskawkami

skład: mąka pszenna, woda, truskawka 30%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi z wiśniami

skład: mąka pszenna, woda, wiśnia 30%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi ze szpinakiem

skład: mąka pszenna, woda, ser twarogowy 15%, szpinak 15%, tłuszcz roślinny, czosnek, cebula, sól, pieprz. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pierogi leniwe

skład: mąka pszenna 25%, woda, ser twarogowy 50%, płatki ziemniaczane 25%, cukier, jajko sproszkowane.

 

Krokiety:

  • krokiety z mięsem

skład: mleko, mąka pszenna‚ mięso wołowe 38%, bułka tarta 2%, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane, cebula prażona, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • krokiety z kapustą i grzybami

skład: mleko, mąka pszenna, kapusta kiszona 25%, pieczarki 15%, tłuszcz roślinny, cebula prażona, jajko sproszkowane, sól, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 40%,

  • krokiety z kapustą i mięsem

skład: mleko, mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 25%, mięso wołowe 15%, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane, cebula prażona, sól, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 40%.

 

Naleśniki:

  • naleśniki ze słodkim serem

skład: mleko, mąka pszenna‚ ser twarogowy 40%, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane, cukier. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • naleśniki ze szpinakiem

skład: mleko, mąka pszenna‚ jajko sproszkowane, ser twarogowy 10%, szpinak 20%, tłuszcz roślinny, czosnek, cebula, sól, pieprz. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%.

 

Uszka:

  • uszka z grzybami

skład: mąka pszenna‚ woda, pieczarki 28%, bułka tarta 2%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • uszka z mięsem

skład: mąka pszenna‚ woda, mięso wołowe 28%, bułka tarta 2%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%.

 

Kluski:

  • kluski śląskie

skład: płatki ziemniaczane 75%, woda, mąka ziemniaczana 25%‚ jajko sproszkowane, sól,

  • kluski śląskie z mięsem

skład: płatki ziemniaczane 75%, woda, mąka ziemniaczana 25%‚ mięso wołowe 28%, bułka tarta 2%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe, jajko sproszkowane, sól. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%.

 

Pyzy:

  • pyzy z mięsem

skład: grysik ziemniaczany, masa ziemniaczana, mąka ziemniaczana, mięso wołowe 28%, bułka tarta 3%, cebula, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane, przyprawy smakowe, sól. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,

  • pyzy

skład: grysik ziemniaczany, masa ziemniaczana, mąka ziemniaczana, jajko sproszkowane, przyprawy smakowe, sól.

Knedle:

  • knedle ze śliwkami

Skład; mąka pszenna, płatki ziemniaczane, śliwa 30%, jajko sproszkowane, sól. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%.

 

Kopytka

  • kopytka

skład: mąka pszenna, płatki ziemniaczane, jajko sproszkowane, sól.