Mrożone pierogi, kluski śląskie, pyzy, knedle – oferta Maximo
Produkujemy mrożonki takie jak pierogi, kluski śląskie, pyzy, knedle, a także kopytka. W naszej ofercie znajdują się również uszka, krokiety i naleśniki. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku cały czas poszerzamy naszą ofertę produktową.
Mięso wołowe i polskie owoce jak jagody i truskawki są Polskie.
Polecamy w szczególności produkty takie jak:
Pierogi mrożone:
- pierogi z mięsem
skład: mąka pszenna, woda, mięso wołowe 14%, mięso wieprzowe 14%, bułka tarta 2%, tłuszcz roślinny, cebula prażona, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi chłopskie
skład: mąka pszenna, woda, kasza 20%, mięso wołowe 15%, cebula prażona, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi ruskie
skład: mąka pszenna, woda, płatki ziemniaczane 20%, ser biały 10%, tłuszcz roślinny, cebula prażona, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi z kapustą
skład: mąka pszenna, woda, kapusta, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi z kapustą i mięsem
skład: mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 20%, mięso wołowe 10%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi z kapustą i grzybami
skład: mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 20%, pieczarki 10%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi ze słodkim serem
skład: mąka pszenna, woda, ser twarogowy 30%, cukier, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi z jabłkami
skład: mąka pszenna, woda, jabłko 30%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi z jabłkiem i brzoskwinią
skład: mąka pszenna, woda, jabłko 15%, brzoskwinia 15%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi z borówkami
skład: mąka pszenna, woda, borówka 3%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi z truskawkami
skład: mąka pszenna, woda, truskawka 30%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi z wiśniami
skład: mąka pszenna, woda, wiśnia 30%, tłuszcz roślinny. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi ze szpinakiem
skład: mąka pszenna, woda, ser twarogowy 15%, szpinak 15%, tłuszcz roślinny, czosnek, cebula, sól, pieprz. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pierogi leniwe
skład: mąka pszenna 25%, woda, ser twarogowy 50%, płatki ziemniaczane 25%, cukier, jajko sproszkowane.
Krokiety:
- krokiety z mięsem
skład: mleko, mąka pszenna‚ mięso wołowe 38%, bułka tarta 2%, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane, cebula prażona, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- krokiety z kapustą i grzybami
skład: mleko, mąka pszenna, kapusta kiszona 25%, pieczarki 15%, tłuszcz roślinny, cebula prażona, jajko sproszkowane, sól, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 40%,
- krokiety z kapustą i mięsem
skład: mleko, mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 25%, mięso wołowe 15%, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane, cebula prażona, sól, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 40%.
Naleśniki:
- naleśniki ze słodkim serem
skład: mleko, mąka pszenna‚ ser twarogowy 40%, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane, cukier. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- naleśniki ze szpinakiem
skład: mleko, mąka pszenna‚ jajko sproszkowane, ser twarogowy 10%, szpinak 20%, tłuszcz roślinny, czosnek, cebula, sól, pieprz. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%.
Uszka:
- uszka z grzybami
skład: mąka pszenna‚ woda, pieczarki 28%, bułka tarta 2%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- uszka z mięsem
skład: mąka pszenna‚ woda, mięso wołowe 28%, bułka tarta 2%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%.
Kluski:
- kluski śląskie
skład: płatki ziemniaczane 75%, woda, mąka ziemniaczana 25%‚ jajko sproszkowane, sól,
- kluski śląskie z mięsem
skład: płatki ziemniaczane 75%, woda, mąka ziemniaczana 25%‚ mięso wołowe 28%, bułka tarta 2%, cebula prażona, tłuszcz roślinny, przyprawy smakowe, jajko sproszkowane, sól. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%.
Pyzy:
- pyzy z mięsem
skład: grysik ziemniaczany, masa ziemniaczana, mąka ziemniaczana, mięso wołowe 28%, bułka tarta 3%, cebula, tłuszcz roślinny, jajko sproszkowane, przyprawy smakowe, sól. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%,
- pyzy
skład: grysik ziemniaczany, masa ziemniaczana, mąka ziemniaczana, jajko sproszkowane, przyprawy smakowe, sól.
Knedle:
- knedle ze śliwkami
Skład; mąka pszenna, płatki ziemniaczane, śliwa 30%, jajko sproszkowane, sól. Zawartość nadzienia w wyrobie 30%.
Kopytka
- kopytka
skład: mąka pszenna, płatki ziemniaczane, jajko sproszkowane, sól.